Jacobus houtkachels

Jacobus houtkachels

Jacobus 6

De kleinste JAcobus houtkachel heeft een vermogen van 3,5 tot 7 KW en
verwarmt daarmee ruimtes tot circa 120 m3. De mini is vooral geschikt
voor ruimtes waar comfort en gezelligheid belangrijker zijn dan een hoge
warmteopbrengst.

 

 

Vermogen:3,5 tot 7 kW  
Capaciteit:60-120 m3 
Hoogte (H)780 mm 
Breedte (B)520 mm
Diepte (D)390 mm 
Rookkanaal (d)131 mm (diameter) 
(h1)625 mm 
(h2)120 mm

Jacobus 9

De JAcobus 9 is het middenmodel dat qua vermogen in bijna iedere huiskamer past. Het vermogen kan heel eenvoudig worden bepaald en varieert van 5 tot 10 KW. Dat betekent dat deze JAcobus houtkachel geschikt is voor ruimtes tot 160m3.

Vermogen:5-10 kW  
Capaciteit:100-1600 m3 
Hoogte (H)780 mm 
Breedte (B)620 mm
Diepte (D)390 mm 
Rookkanaal (d)150 mm (diameter) 
(h1)625 mm 
(h2)120 mm

Jacobus 12

De grootste JAcobus houtkachel is uitermate geschikt om grote blokken hout in te verbranden. Met een vermogen dat kan variëren van 7 tot 14 KW is de JAcobus 12 zeer geschikt om een meer dan gemiddeld grote woonkamer of andere ruimte tot circa 250 m3 mee te verwarmen.

Vermogen:7-14  kW  
Capaciteit:60-250 m3 
Hoogte (H)780 mm 
Breedte (B)720 mm
Diepte (D)390 mm 
Rookkanaal (d)150 mm (diameter) 
(h1)625 mm 
(h2)120 mm

Houtbak

Nu verkrijgbaar: een exclusieve houtbak!
Het ontwerp van deze houtbak is geïnspireerd op het unieke model van de JAnus en JAcobus houtkachels. De houtbak bestaat uit een stalen bak met een scharnierend deksel. De bijgeleverde kunststof bak plaatst men in de stalen bak. In deze kunststof bak haalt men het hout en plaatst deze vervolgens in de stalen bak.

De voordelen:
• Deze kunststof bak is licht van gewicht. Een hele bak vol hout is nog goed alleen te tillen…
• Door de 2 handgrepen in de kunststof bak is hij eventueel ook met 2 man te tillen.
• De kunststofbak is geheel dicht, dus u morst geen stof en vuil.
• De stalen bak is aan de onderzijde voorzien van kunststof doppen, waardoor de vloer niet kan beschadigen.
• Een kwalitatief hoogwaardige houtbak met een uniek design.
• Indien u de “HOUTBAK” inscriptie niet mooi vindt, kan de deksel aan de andere kant scharnieren.

De afmetingen zijn (HxBxD in mm):
Stalen bak: 400x635x505 (kleur: JAcobus donker antraciet)
Kunststof bak: 320 x 600 x 400 (kleur: donker grijs)

Het Janco de Jong Haardstel

Mooi bij uw JAcobus houtkachel: het bijpassende Janco de Jong haardstel. Het haardstel is een fraai vormgegeven en tegelijkertijd functioneel haardstel, dat donker antraciet gepoedercoat en dus krasvast is. Het Janco de Jong haardstel bestaat uit een degelijke, goed hanteerbare, lichte tang. Er zijn twee uitvoeringen: een staande en een hangende. De staande uitvoering bestaat uit een tang en een pook/blaaspijp. Handig extraatje is dat de asschep die bij elke JAnus en JAcobus houtkachel geleverd wordt ook aan de houder gehangen kan worden. De hangende uitvoering bestaat uit dezelfde onderdelen en kan met een ophangbeugel aan de kachel of aan de muur gehangen worden. Uniek is de pook, die niet alleen als pook gebruikt kan worden, maar waar je ook doorheen kunt blazen om het vuur aan te wakkeren.

Accessoires

Extraatjes


Standaard worden bij iedere JAcobus houtkachel een asschep, een spuitbus hittebestendige lak en een praktische handleiding meegeleverd. Wel zo gemakkelijk!

Andere handgrepen

Stelt u prijs op nét even andere handgrepen voor een klassiekere uitstraling? Vraag dan naar de originele handgrepen van bakeliet.

Zelf ontwikkeld: de JAcobus-schuifpijp

JAcobus levert bij haar kachels ook alle bijbehorende materialen als vloerplaten, pijpmaterialen, rozetten en verlopen. Deze materialen worden door Janco de Jong zelf gefabriceerd, dus kwaliteit gegarandeerd! Janco de Jong heeft nu ook een zelf ontwikkeld schuifpijpsysteem op de markt gebracht, zodat dealers en doe-het-zelvers met nog meer gemak en plezier een JAcobus houtkachel kunnen plaatsen.

Warmhoud / kookplaat

Een keteltje water koken of sudderlapjes bereiden op uw JAnus houtkachel? Met de optionele RVS kookplaat kan dat. De ronde plaat steekt iets boven de kachel uit zodat de lak niet beschadigt.

Het Janco de Jong haardstel

Mooi bij uw JAcobus houtkachel:
het bijpassende
Janco de Jong haardstel.
Het haardstel is fraai vorm-
gegeven en tegelijkertijd
functioneel en is donker antraciet
gepoedercoat en dus krasvast.
Het Janco de Jong haardstel
bestaat uit een degelijke,
goed hanteerbare, lichte tang.
Er zijn twee uitvoeringen van het haardstel: een staande en een hangende. De staande uitvoering bestaat uit een tang en een pook/blaaspijp. Handig extraatje is dat de asschep die bij elke JAcobus houtkachel geleverd wordt ook aan de houder gehangen kan worden. De hangende uitvoering bestaat uit dezelfde onderdelen en kan met een ophangbeugel aan de kachel of aan de muur gehangen worden. Uniek is de pook, die niet alleen als pook gebruikt kan worden, maar waar je ook doorheen kunt blazen om het vuur aan te wakkeren.

Meer gebruik gemak met de houtbak

Het ontwerp van deze houtbak is geïnspireerd op het unieke model van de JAcobus houtkachels. De houtbak bestaat uit een stalen bak met een scharnierend deksel en een losse kunststof bak die precies in de stalen bak past. De losse kunststof bak is licht en voorzien van twee stevige handgrepen, zodat u er eenvoudig en comfortabel hout mee op kunt halen. Om beschadigingen aan uw vloer te voorkomen is de stalen bak bovendien voorzien van kunststof doppen. Daar is over nagedacht!